Flames verloren, maar tóch feest: "Hier hebben we jaren voor gewerkt"

21 september 2016 11:33

De Belgian Red Flames verloren aan Den Dreef van OH Leuven. Maar dat kon de pret voor een keer niet drukken. Het EK hadden ze al binnen, waarmee ze toch geschiedenis schrijven.

"Natuurlijk is het jammer dat we hebben verloren", aldus Tessa Wullaert na de 0-2. "We spelen elke wedstrijd om te winnen al sportvrouw. Maar we mogen nu wel even genieten, want we zijn 5-6 jaar bezig geweest met deze groep om iets neer te zetten. Met de EK-kwalificatie is die beloning er, dus zal er wel een klein feestje plaatsvinden."

Nooit weggespeeld geweest tegen toplanden

"We zullen Leuven wel eens gaan verkennen", lacht Heleen Jaques. "We hebben lang gewerkt richting een Europees kampioenschap en nu zijn we er. Ach, we hadden het wat moeilijk tegen Engeland en zijn op onze waarde geklopt. Maar we hebben nu nog een jaar om te werken aan onze mindere punten om er te staan op het EK zelf."

En ook bondscoach Serneels wilde zich graag mengen in het feestgedruis: "Natuurlijk win je liever, maar we mogen globaal genomen toch trots zijn op onze groep. De voorbije jaren zijn we tegen toplanden nooit weggespeeld. Dit is een kwalificatie van jaren werk, dat gaan we nu niet laten vergallen door een nederlaag."

Aernout Van Lindt

België \\ Engeland
 
 
Reacties.