Racing Genk knalde er - dankzij Karelis - vier binnen: "Het scorend vermogen dat tegen Anderlecht ontnrak was er nu wél"

21 september 2016 23:17

Racing Genk verzekerde zich woensdag op overtuigende wijze van een plaats bij de laatste zestien in de Croky Cup. Terwijl de Limburgers zondag tegen Anderlecht nog tevergeefs de weg naar doel zochten, vlogen de ballen er tegen Eendracht Aalst vlotjes in.

"Het scorend vermogen dat tegen Anderlecht ontbrak, was er vanavond wél", analyseerde Peter Maes de bekerpartij van zijn manschappen. "We speelden heel realistisch. En dat was nodig, want je weet dat in het bekerverhaal altijd ploegen sneuvelen."

In zulke wedstrijden durven sommige jongens al eens het tempo laten zakken

Nochtans loerden de gevaren om de hoek. "In zulke wedstrijden durven sommige jongens al eens het tempo laten zakken. Dat gebeurde niet, we voetbalden met veel discipline en tempo. Ondanks dat het veld er niet goed bijlag."

Met vier potten was Nikolaos Karelis uiteraard dé matchwinnaar. "Als je combinatievoetbal brengt, kan je hem in stelling brengen. Met Karelis in de zestien creëer je rendement."

"Ik merk dat we een stap verder staan dan vorig seizoen. We kunnen al eens roteren (Maes wisselde drie pionnen in vergelijking met zondag, red.) zonder te veel aan kwaliteit in te boeten. Al moeten we nog stappen zetten", besloot de Genkse T1.

Diederik Geypen

Beker van België \\ KRC Genk \\ Eendracht Aalst
 
 
Reacties.