Debat van de week: jullie vinden dat er dringend videorefs moeten komen

22 september 2016 19:10

Wij vroegen jullie wat je zou willen veranderen aan het Belgische scheidsrechterssysteem. En jullie waren zéér duidelijk: er moeten videorefs komen.

Robert Jeurissen, adviseur van de Belgische scheidsrechtersfederatie en ex-baas van de scheidsrechterscommissie, vond dat Genk-trainer Peter Maes een punt had na het optreden van Lardot in Genk - Anderlecht. Maes vroeg een debat over het scheidsrechtersniveau in ons land.

"Ik denk wel dat er een platform voor is", aldus Jeurissen. "De commissie moet er wel akkoord mee gaan, maar als die vraag officieel komt, zie ik niet in waarom ze zouden weigeren." Wij vroegen dan aan jullie wat er daar juist zou moeten besproken worden. Meer dan 60% is voor de onmiddellijke invoering van een videoscheidsrechter om er zo alle fouten uit te halen.

Daarnaast denken jullie dat meer toezicht of meer buitenlandse scheidsrechters helemaal niets zullen oplossen. Meer geld en een betere opleiding werd door 1 op de 5 lezers als gewenste verandering geslecteerd. Een kleine minderheid van nog geen 4% denkt dat een evaluatie na elke match zal volstaan.

Koen Frans

 
 
Reacties.