Ongezien de laatste tien jaar: misnoegde Lokeren-fans krijgen uitvak niet vol voor de verplaatsing naar rivaal Waasland-Beveren

23 september 2016 16:38

Waasland-Beveren en Sporting Lokeren staan zaterdag tegenover elkaar in de Wasico. Voor veel Waaslanders de match van het jaar, maar op Daknam zijn de supporters niet warm te krijgen.

Voor het eerst in tien jaar is het uitvak van de Freethiel niet volledig uitverkocht. Van de 900 beschikbare kaarten werden er slechts 700 aan de man gebracht. Supportersclubs die doorgaans drie bussen inleggen, opteren nu voor twee stuks. Waardoor meteen 50 kaarten minder verkocht geraken.

De dalende populariteit kent meerdere oorzaken. Zo was er de jongste maanden de onzekerheid rond de mogelijke overname van de club. Verder deed de moeilijke verstandhouding tussen coach Georges Leekens en sportief directeur Willy Reynders de cohesie binnen de club geen deugd.

Laatste jaar Peter Maes

Daar kwam de laatste weken ook de sportieve malaise bij, waar de fans Leekens voor verantwoordelijk achten. Dat de Lokerse T1 al te vaak een andere match ziet, schiet bij aanhang in het verkeerde keelgat. De dalende populariteit van de Wasico die in het laatste jaar onder Peter Maes al zichtbaar was, zette zich merkbaar voort onder Bob Peeters en Leekens.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Beveren
 
 
Reacties.