Buffel, bevreesd voor jaar te veel: "Maar je mag geen kansen laten liggen"

24 september 2016 10:10

Thomas Buffel draait al een eeuwigheid mee, zo lijkt. Maar de 35-jarige aanvoerder van Genk is nog steeds belangrijk in Limburg. En dat doet hem twijfelen over zijn toekomst.

Buffel speelt immers nog elke week op een hoog niveau. "Toen ik twee seizoenen geleden bijtekende tot 2017, zei ik dat het misschien mijn laatste contract zou worden. Maar vorig jaar draaide ik nog een sterk seizoen en de laatste weken heb ik toch ook weer mijn duit in het zakje gedaan met belangrijke passes.", zegt hij in FAN.

"Het zal afhangen van de komende maanden. De meeste mensen zeggen dat ik op dit niveau niet mag stoppen, maar in mijn achterhoofd ben ik wel op mijn hoede voor het jaar te veel. Dan zouden ze misschien alleen het laatste onthouden, dat wil ik niet."

In mijn achterhoofd ben ik wel op mijn hoede voor het jaar te veel. Dan zouden ze misschien alleen het laatste onthouden, dat wil ik niet

Net als Timmy Simons is hij dus bevreesd voor een jaar te veel. "Ik snap dat wel. Als voetballer heb je eigenlijk niet zoveel kansen om prijzen te winnen. Dat moet je die jonge gasten echt op het hart drukken. Voor je het weet zit je carrière erop en heb je niets gewonnen. Tenzij je bij een topclub speelt die echt voor de prijzen meedoet, valt dat meestal dik tegen. Ik heb dat bij de groepsgesprekken bij Genk ook al aangehaald. Dat je geen kansen mag laten liggen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk
 
 
Reacties.