Vanhaezebrouck heeft opnieuw kritiek op vijfde en zesde ref: "Meer mensen zijn meer fouten"

24 september 2016 15:49

Hein Vanhaezebrouck maakte tijdens zijn persconferentie nogmaals een omweg naar het systeem van doelmondscheidsrechters, nog steeds een doorn in het oog van de Gentse oefenmeester.

"Je kan dat doen als je voldoende kwaliteit hebt, maar die is er in België bijvoorbeeld. Meer mensen die over iets moeten beslissen, dat zorgt altijd voor meer fouten", gaf Vanhaezebrouck aan. "Ik vergelijk het met een voetbalploeg."

Videoref

"Als je twintig goeie spelers hebt, ga je veel roteren. Als je er maar twaalf hebt, doe je dat amper." Ook de aanduidingen kunnen beter. "Het kan niet dat Delferriere, onze nummer één, bij de helft van zijn wedstrijden vierde man is, of soms zelfs niet aangeduid wordt."

Verder blijft hij geen voorstander van het principe van die extra scheidsrechters. "Zeker als er eentje staat die het gevoel heeft dat hij ook iets moet doen, dat hij er anders voor niets staat. Zoals die Fransman in Braga (bij de afgekeurde goal van Neto, red.)." De videoref, daar heeft hij wél een boon voor. "In Nederland doen ze dat al, maar België hinkt achterop."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.