Vanhaezebrouck rekent vol op Van Der Bruggen en Schoofs: "Na Nieuwjaar gaan die nóg sterker en nóg belangrijker zijn"

25 september 2016 09:48

Vorig seizoen amper aan de bak, deze week van levensbelang voor AA Gent. Rob Schoofs en Hannes Van Der Bruggen vinden het vertrouwen én de vorm terug op het nieuwe middenveld van Gent.

"Die mannen van tweeëntwintig jaar, die woensdag al belangrijk waren, moesten het vandaag opnieuw doen", aldus een tevreden Vanhaezebrouck na de wedstrijd. "Rob was zowel in de Beker als vanavond beslissend."

Ook Van Der Bruggen kreeg lof. "Het zijn Hannes zijn eerste wedstrijden, ik vond hem goed in de eerste helft, maar daarna viel hij wat terug. Dat is ook niet meer dan normaal. Hij is het hele jaar geblesseerd geweest."

Hij verwacht nog veel van zijn jonge Belgische pionnen. "Eens we Nieuwjaar voorbij zijn, gaan die nog bepalender en nog sterker worden", aldus Vanhaezebrouck. Hij zag ook dat zijn team het balbezit opeiste en verdiend won.

"We hadden bijna zeventig procent balbezit én hadden de betere kansen. Dat moet je zeggen dat we hier verdiend winnen. We misten enkele mogelijkheden die er echt altijd in moeten. We hebben onze individuele kwaliteiten benut om het laken nog naar ons toe te trekken", sloot hij af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV
 
 
Reacties.