Racing Genk toont groot hart: deel opbrengst EL-match gaat naar Italiaanse kinderen

27 september 2016 07:59

Racing Genk heeft een prachtig initiatief gelanceerd. De Limburgers gaan een euro van elk verkocht ticket voor de Europa League-match tegen US Sassuolo Calcio aan de slachtoffers van de aardbeving in Italië schenken.

Genk maakte dat vandaag bekend via een persbericht. “Op 25 augustus trof een zware aardbeving het centrum van Italië. Er vielen 241 doden, honderden gewonden en de materiële schade was enorm. Duizenden Italianen verloren hun thuis, verschillende sportclubs in de getroffen regio werden omgebouwd tot opvangcentra”, luidt het

“KRC Genk en US Sassuolo Calcio zetten hun schouders onder een lokaal project dat het verschil wil maken voor deze mensen. “#Unitialcentro” zamelt geld in om een busje te kopen waarmee ze kinderen van de plaatselijke voetbalclub Arquata del Tronto naar voetbalterreinen in de buurt brengt. De kinderen krijgen zo de kans om te voetballen, aangezien dit in hun eigen club niet langer kan.”

“Van elk ticket dat verkocht wordt voor de wedstrijd KRC Genk - Sassuolo op donderdag 29 september gaat 1 euro naar de financiering van dit busje. Sassuolo organiseert een soortgelijke inzamelactie tijdens haar thuismatchen in de groepsfase van de Europa League."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Sassuolo
 
 
Reacties.