Anderlecht dat thuis verliest in de Jupiler Pro League? Zo zeldzaam is het ...

26 september 2016 20:09

De verrassing van de speeldag was ongetwijfeld het thuisverlies van Anderlecht tegen (voormalige) rode lantaarn Westerlo. De Brusselaars die thuis verliezen? Dat is een zeldzaamheid. Wij zochten het uit.

Anderlecht staat al jaren bekend om zijn ijzersterke thuisreputatie in eigen land. Er zijn maar weinig ploegen die het laatste decennia met de drie punten zijn gaan lopen in het Astridpark. Vorig seizoen werd er in de Jupiler Pro League zelfs thuis niet verloren. De 1-2 tegen Westerlo was dan ook een complete verrassing.

Laatste verlies in JPL 1,5 jaar geleden

Om een eerste verlies in het Constant Vanden Stockstadion tegen te komen, moeten we al twee seizoenen terug. Op zondag 15 maart kwam AA Gent, dat later hun eerste landstitel veroverde, op bezoek bij paars-wit. Anderlecht ging met 1-2 onderuit. Aleksandar Mitrovic had de thuisploeg nochtans op voorsprong gezet.

Datzelfde seizoen ging Anderlecht in oktober van 2014 thuis onderuit tegen aartsrivaal Standard. Daarvoor was het thuis opnieuw ruim een jaar ongeslagen in de JPL. In het seizoen 2013-2014 pakte KV Kortrijk begin oktober de drie punten mee naar West-Vlaanderen na een zuinige 0-1 zege.

Openingsspeeldag

Lokeren ging dan weer in datzelfde seizoen op de openingsspeeldag winnen bij de Brusselaars. Na een spannende match werd het 2-3 voor de Waaslanders. Om een vijfde nederlaag te zoeken moet je zelfs nog een seizoen terug. Op 1 april 2013 - nee, het is geen grap - ging KRC Genk met de drie punten aan de haal.

Bart Ver Elst

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Westerlo
 
 
Reacties.