Één blok beton, die Gouden Stier van KV Kortrijk: "Écht allemaal spieren"

26 september 2016 12:42

Idriss Saadi werd in een mum van tijd de nieuwe chouchou van het Kortrijkse publiek. Hij scoorde van zijn zeven goals maar liefst zes in het Guldensporenstadion, dat helpt natuurlijk.

"Een specialiteit? Ik ben vooral blij dat we opnieuw de overwinning konden binnenhalen", aldus Saadi die voor het eerst met een gouden kleinood op het shirt speelde. "Die Gouden Stier? Ik kende het fenomeen eigenlijk niet. Het is wel plezant."

"De top-zes? Het zou goed zijn mochten we ons kunnen meten met de beste ploegen in België." Dat kon KV Kortrijk al, in de eerste weken speelde het al tegen Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en Racing Genk.

Saadi hoopt dat zijn team hetzelfde kan brengen in de 'kleinere' wedstrijden. "Er is een andere sfeer wanneer het niet tegen een topploeg is. Dan moet je ervoor zorgen dat je toch diezelfde intensiteit en concentratie brengt, anders wordt het moeilijk."

Nog iets wat ons in die eerste maanden van Saadi bij Kortrijk opviel, is zijn postuur. Het is een echte blok, op het eerste zicht zou je hem ervan kunnen verdenken iets te dik te staan. "Dat zeggen ze me nu altijd. Ik kan je bevestigen dat het alléén spieren zijn. Ik ben gewoon geboren met stevige billen", sloot de topschutter af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.