Engelse voetbalfan beleeft tijd van z'n leven in Valenciennes, Brugge én Gent: "De sfeer is in België beter, Engelse stadions zijn net bibliotheken"

27 september 2016 14:30

Tussen de toeschouwers tijdens AA Gent-Sint-Truiden en Cercle Brugge-OHL zat dit weekend een Engelse voetbalfan met volle teugen te genieten van het Belgische voetbal.

Toen Adrian Ward, een Engelsman die dweept met RC Lens, één van zijn vele voetbaltrips naar het noorden van Frankrijk plande, kon hij nooit voorzien dat hij twee fantastische ontknopingen zou meemaken.

Zowel Lens, dat zaterdagmiddag in de Franse tweede klasse bij Valenciennes op bezoek ging, als Gent zorgden immers voor een overwinning diep in extra tijd. Twee keer op één dag, je zou voor minder enthousiast een tweet de wereld insturen.

Maar hoe komt een Engelsman terecht in het Gentse voor pakweg AA Gent-Sint-Truiden? "Samen met Alex, een vriend van me, supporter ik voor RC Lens. De trip van het Noorden van Engeland naar Noord-Frankrijk is erg lang, daarom proberen we telkens ook enkele andere wedstrijden mee te pikken", aldus Ward.

Één van de mooiste ingestudeerde nummertjes in de 22 jaar dat ik al voetbal kijk -Adrian Ward

Hij had het alvast naar z'n zin in de Ghelamco Arena. "Ik keek ernaar uit, een vriend van me die fan is van KV Kortrijk zei me al dat het een heel mooi stadion is. We waren allerminst teleurgesteld. Het ziet er fantastisch uit, zowel aan de buitenkant als binnen."

Dé vrije trap

"Vooral het verlichte plafond van de promenade en de ongebruikelijke gracht zorgden, net als de verlichting buiten, voor een unieke ervaring." Ook de sfeer kon hij best pruimen. "We zijn wel fan van de sfeer in België. In Engeland worden de stadions steeds meer en meer bibliotheken."

De vrije trap van Schoofs, die we hieronder nog even meegeven, was de kers op de taart. "Het was één van de beste ingestudeerde nummertjes dat ik al zag in de 22 jaar dat ik voetbal kijk. Hoe ze met drie spelers het zicht van iedereen blokkeerden, was geweldig."

"Ik zorgde ervoor dat ik er op de hotelkamer een filmpje van maakte toen de beelden op televisie kwamen. Zo kon ik het meteen naar mijn broer en mijn neef sturen. Het was wel wat ongelukkig voor Dutoit, die in zijn jeugd nog bij Lens speelde."

Na de spanning in Valenciennes en Gent, trokken de twee fans nog naar Brugge. "Drie wedstrijden in 24u zagen we op die manier. Het was mooi om zien hoe zowel Cercle Brugge als Leuven steeds voor de aanval kozen. Iets wat je meer in België dan in Frankrijk of Engeland ziet. Met zes goals was het een goeie afsluiter."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ KAA Gent \\ STVV \\ Cercle Brugge \\ RC Lens \\ OH Leuven \\ Valenciennes
 
 
Reacties.