Kritiek op Butelle, maar kijk eens waar de doelman van Club Brugge staat in het klassement van clean sheets

27 september 2016 09:15

Ludovic Butelle begon niet zo geweldig aan het nieuwe seizoen zoals hij de voorbije voetbaljaargang afsloot. De Franse doelman van Club Brugge kreeg dan ook hier en daar wat kritiek te slikken, maar stilaan komt Butelle er goed door.

Tijdens de jongste weken ging de vormcurve van Butelle opnieuw de lucht in. Op training zag keeperstrainer Jan Van Steenberghe de doelman van blauw-zwart dag na dag groeien en op het veld van Moeskroen hield Butelle voor het eerst sinds 14 augustus ook nog eens de nul. Dat het deugd deed? Vanzelfsprekend!

Butelle groeit opnieuw naar beste vorm toe

Als we het klassement van de clean sheets er even bijnemen, dan kunnen we ook meteen concluderen dat Butelle het echt niet slecht deed in vergelijking met zijn collega-doelmannen in de Jupiler Pro League. Alleen worden de prestaties van een doelman bij de landskampioen natuurlijk met een vergrootglas bekeken. Zeker als die doelman vorig jaar dan ook nog eens in een mum van tijd indruk maakte op heel België.

Butelle hield tot dusver drie keer de nul in acht wedstrijden. Met die cijfers staat hij vijfde in het klassement. Jean François is de primus van de klas. De goalie van Standard hield in zeven wedstrijden vijf keer zijn netten proper. Anthony Moris (vier clean sheets in acht wedstrijden) en Sammy Bossut (drie clean sheets in vijf wedstrijden) vervolledigen het podium.

  • 1 Jean-François Gillet - 5 clean sheets in 7 wedstrijden
  • 2 Anthony Moris - 4 clean sheets in 8 wedstrijden
  • 3 Sammy Bossut - 3 clean sheets in 5 wedstrijden

"De nul houden was een doel voor ons" - Ludovic Butelle

Nicolas Penneteau hield drie keer de nul in zeven optredens en dan volgt Butelle dus. Lang niet slecht voor een man die de voorbije weken wat kritiek te verduren kreeg. “De ploeg was de voorbije weken een beetje ziek, maar nu gaat het beter”, aldus de Fransman na de zege tegen Moeskroen.

“Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld”, ging de doelman van Club verder. “Ik heb de moed niet opgegeven en ben blijven werken. Ik voel me steeds beter en het vertrouwen komt terug. De nul houden was, naast de zege, een doel voor ons.”

Klassement meeste clean sheets in de Jupiler Pro League

Naam

Club

Aantal wedstrijden

Aantal clean sheets

Jean-François Gillet

Standard

7

5

Anthony Moris

KV Mechelen

8

4

Sammy Bossut

Zulte Waregem

5

3

Nicolas Penneteau

Sporting Charleroi

7

3

Ludovic Butelle

Club Brugge

8

3

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.