Eerlijke Preud'homme na pijnljke nederlaag "We komen tekort op dit niveau"

27 september 2016 23:20

Club Brugge ging vanavond pijnlijk onderuit in en tegen Kopenhagen. Jelle Vossen, Stefano Denswil en Michel Preud'homme deden na afloop hun verhaal.

Denswil was misschien wel de pechvogel van de avond met een owngoal en een penaltyovertreding. Over zijn eigen doelpunt was de centrumverdediger duidelijk: "Een bal tussen de verdediging en de keeper is het moeilijkste voor een verdediger. Voor hetzelfde geld vloog die bal naast de goal, ik had gewoon pech." Vossen trad hem daarin bij. "Dat eerste doelpunt was gewoon domme pech."

Wat er allemaal misliep na de eerste treffer is moeilijk te zeggen, maar Vossen heeft er toch een verklaring voor. "We wisten dat ze sterk waren op ballen van de zijkanten en we slikten drie goals op die manier."

Strijdvaardige Denswil

Denswil bleef wel strijdvaardig na deze afstraffing. "Ik geloof er absoluut nog in. Er zijn nog voldoende wedstrijden om dit recht te trekken." Misschien is het in dat kader wel goed dat Leicester won van Porto. De Portugezen lijken met één punt nog binnen bereik voor Brugge.

Trainer Preud'homme vond dat zijn ploeg te kort kwam in kracht. "We werden te vaak geklopt op stilstaande ballen." Hij was ook eerlijk over het niveau van zijn ploeg. "Wij komen gewoon te kort op dit niveau, dat kunnen we wel stellen na deze twee matchen."

Maxim Cleemput

Champions League \\ Club Brugge \\ FC København
 
 
Reacties.