Ajax-trainer vol vertrouwen: "We willen Standard domineren"

28 september 2016 21:16

Ajax won zijn eerste groepswedstrijd in de Europa League met 2-1 tegen Panathinaikos. Trainer Peter Bosz is duidelijk over zijn benadering voor de tweede wedstrijd van donderdag tegen Standard: "We willen dominant spelen."

De Amsterdammers lijken net op tijd in vorm voor hun duel van donderdagavond. Met zes overwinningen in hun laatste zes partijen, is het vertrouwen groot bij Bosz en zijn jongens. “Wij willen dominant spelen. Als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren”, gooit Bosz er een Cruijffiaanse uitdrukking tegenaan.

Toch is de Nederlander ook op zijn hoede voor Standard. “Wat ik vind van Standard? Het gaat de laatste tijd uitstekend bij hen. Ze hebben goede spelers en hebben een manier van spelen gevonden die ze ligt”, blijft Bosz op zijn hoede.

Geen Ziyech

Tenslotte had de veldheer het over de afwezigheid van topaankoop Hakim Ziyech (schorsing). “Hij is een speler die kwaliteiten heeft die niemand anders in onze selectie heeft.” Over wie de Marokkaan moet vervangen, wilde Bosz niets kwijt.

Johan Walckiers

Europa League \\ Ajax \\ Standard
 
 
Reacties.