Nog meer onheil voor OHL: belangrijke sponsor geeft er de brui aan en geeft ook zijn redenen

02 oktober 2016 13:03

OH Leuven is deze week negatief in het nieuws gekomen met het ontslag van voorzitter Jimmy Houtput die gelinkt werd aan het Brits voetbalschandaal. Voor sponsor Tegel Concept de spreekwoordelijke druppel na een jaar van negatieve berichten.

Zaakvoerder Ben Vanpée laat op Facebook weten waarom hij breekt met OHL. We geven u de integrale tekst mee, want hij haalt enkele belangrijke kritieken aan die vele supporters ook laten weten.

Zes jaar geleden, in 2010, vond Tegel Concept aan Den Dreef een volkse familieclub ondersteund door ervaring en knowhow, met zin voor professionaliteit en een passie voor de sport. Een positief verhaal met engagement en enthousiasme geschreven door de spelers, het bestuur en niet het minst door jullie, de twaalfde man. Een warm verhaal waar wij ons als onderneming in herkenden, en waar we onze schouders onder konden zetten.

Als actieve sponsor gaat Tegel Concept namelijk verder dan alleen financiële ondersteuning. Met verschillende initiatieven en evenementen, proberen we bij te dragen aan een positieve sfeer binnen en rond de club, met speciale aandacht voor de beloftevolle jeugdwerking. We zetten ons assertief in voor de ploeg en haar supporters, vanuit een gezamenlijke liefde voor het voetbal en de beleving van de sport.

De neus bloedde

Maar waar is die liefde en beleving van het bestuur zes jaar later gebleven? Het is zonde om te moeten vaststellen hoe zij de afgelopen jaren de ploeg en supporters steeds meer in de steek hebben gelaten. Professionaliteit en ervaring werden samen met kostbaar advies uit het bestuurselftal gezet. De ploegopstelling in de vergaderzalen van het Eneco-stadion primeerde boven de tactieken op de grasmat.

Hoe is dit mogelijk? Het huidige bestuur blijft zichzelf een hand boven het hoofd houden, doof voor kritiek van de aanhang. Hoewel de malaise niet te ontkennen is. Een malaise die nog het nieuws haalde in Sportweekend, met Paul Van Der Schueren die voor de camera deed alsof zijn neus bloedde. Terwijl het bestuur zonder verpinken de supporters in de kou laat staan en zij op hun beurt steeds langer op hun sportieve honger blijven zitten. De supporters zijn er altijd geweest. Jullie verdienen beter dan dit.

En wij ook. De sponsors ook. Tegel Concept heeft de afgelopen zes jaar zwaar geïnvesteerd in OHL en haar jeugdwerking. Vorige zomer was het voor het zegevierend OHL-bestuur nog drummen op onze jaarlijkse ploegenvoorstelling om als kampioenen door de grote poort te kunnen. Deze zomer kwam niemand opdagen. Als je met de pluimen kan gaan lopen wanneer het goed gaat, moet je je niet gaan verstoppen als het tegen zit. Een pijnlijk gebrek aan respect.

De zaak Messoudi

Net zoals de zaak ‘Mohammed Messoudi’. Nadat de OHL-speler tijdens een oefenmatch in aanvaring was gekomen met een speler van Tempo Overijse, werd hij door het bestuur van OHL de laan uitgestuurd onder het mom dat ik, als zaakvoerder van Tegel Concept en sponsor van beide ploegen, dit geëist had. Zo kwam Tegel Concept ongewenst in een polemiek terecht, terwijl het OHL-bestuur haar verantwoordelijkheid voor het ontslag van Messoudi van zich af schoof.

Hoewel ikzelf steeds geijverd heb voor een open en respectvolle samenwerking met OHL, liet de communicatie van haar bestuur de laatste jaren steeds meer te wensen over. Zo schuift het bestuur mij naar voor als een van de roergangers van OHL2020. Dit openlijk schofferen wijst nogmaals op een gebrek aan respect en geen tot samenwerking.

Toen twee spelers van OHL werden betrapt op gokpraktijken, waarbij ze systematisch geld hadden ingezet op wedstrijden van de beloftenploeg, bleef het stil bij het bestuur. De betrokken spelers werden niet alleen niet bestraft, minstens één ervan kreeg zelfs een contractverlenging aangeboden, wat uiteraard een volkomen verkeerd signaal is. Tegel Concept, dat sportiviteit en ethisch handelen hoog in het vaandel draagt, kan zich hier niet mee vereenzelvigen.

Niet om zinkend schip te verlaten

Alsof deze incidenten nog niet voor voldoende ophef gezorgd hebben, kwam OHL deze week opnieuw in een slecht daglicht te staan, ditmaal door de beschuldigingen aan het adres van inmiddels ex-voorzitter Jimmy Houtput. Waar er rook is, is er vuur? Of hij nu schuldig is of niet, de volkse familieclub OHL waar ik zes jaar geleden ben ingestapt als sponsor, verdient dit slechte imago niet, noch de supporters die week na week de teloorgang van hun favoriete ploeg moeten aanschouwen. De spreekwoordelijke druppel.

Het gebrek aan respect van het OHL-bestuur en de koers die het heeft uitgezet, ondermijnen dan ook danig het engagement van Tegel Concept aan Den Dreef. Daarom hebben ikzelf en het bestuur van Tegel Concept beslist om onze samenwerking met OHL bij deze stop te zetten. Niet omdat we dit zinkend schip willen verlaten, maar omdat het positief verhaal waarop wij zes jaar geleden hebben ingetekend, verdwenen is. Onze doelen en visies zijn te verschillend. Het is niet meer wat het geweest is.

Hoogachtend,

Ben Vanpée

Redactie

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.