Dit is waarom de kans klein is dat wedstrijd KV Mechelen wordt herspeeld

04 oktober 2016 15:19

KV Mechelen wil de wedstrijd tegen Racing Genk laten herspelen. Maar kan dat zomaar? Het is de bevoegde instantie (lees: de Voetbalbond) die beslist. De clubs die zich onrecht voelen aangedaan, kunnen een klacht indienen als er in hun ogen een wet is overtreden.

Zo wou Mehdi Bayat de wedstrijd tussen zijn Charleroi en Standard vorig jaar overdoen omdat scheidsrechter Wouters het reglement niet zou hebben toegepast nadat Standard-supporters voetzoekers op het veld gooiden. De wedstrijd werd uiteindelijk niet herspeeld.

Bal niet in het spel

Ook Eupen diende al eens klacht in bij de KBVB. Op 30 juli 2016 verloor KAS op het veld van Zulte Waregem met 3-0. De eerste treffer kwam er na een penaltyovertreding van Eric Ocansey. Bij Eupen waren ze ervan overtuigd dat de fout werd toegekend nog voor de bal in het spel was. Na overleg met de KBVB werd de klacht ingetrokken.

Of Mechelen recht heeft op een herkansing ligt in de handen van de bond. Zij zullen bepalen in welke mate het reglement werd overtreden. Malinwa doet specifiek beroep op artikel 1440: ‘de scheidsrechterlijke vergissing heeft het normale verloop van de wedstrijd meer dan ernstig verstoord.’ Het verleden leert ons dat de bond niet snel geneigd is tot herspelen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.