Ons team van de week in de Super League: Anderlecht hofleverancier, ook Standard en Gent meermaals vertegenwoordigd

04 oktober 2016 19:30

Speeldag 6 in de Super League is voorbij, hoog tijd om dus even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Doelvrouw:

In doel posteren we deze week Rani Coenen onder de lat. Zonder haar was de score in Leuven mogelijk opgelopen tot een hogere score dan 0-2.

Verdedigsters:

Ondanks flink wat doelpunten deden verschillende verdedigers het puik. Lien Haverals hield de boel goed gesloten bij Heist, al werd het overtal van Standard hen uiteindelijk fataal. Ook Laura Deloose zorgde op de rechterflank voor flink wat infiltraties, terwijl Vanhamel en Van Wynendaele een nieuwe nominatie verzilveren.

Middenveld

Het middenveld stoffeerden we deze week extra goed. In het duel tussen Genk en Gent acteerden zowel Missipo als Mermans op een hoog niveau. Het werd dan ook een gelijkspel in Limburg. Davinia Vanmechelen zorgde voor goede aanvoer richting Luikse spits.

En ook twee speelsters van Anderlecht. De Frère was kwiek op de flank en Justine Vanhaevermaet torende er in een invalbeurt van een halfuur meteen letterlijk en figuurlijk bovenuit.

Aanvalsters

In de spits kiezen we voor Sanne Schoenmakers. Zij deed opnieuw meer dan haar duit in het zakje voor de Rouchettes en zorgde zo voor een ruime zege.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Aernout Van Lindt

Eva's Tienen \\ Dames OHL \\ Standard de Liège \\ Anderlecht \\ KSK Heist \\ KAA Gent Ladies \\ KRC Genk Ladies
 
 
Reacties.