Moeilijke doorstroming van talent dat er bovenuit stak, doet Verheyen twijfelen: "Tien jaar geleden had ik gezegd dat deze jongens zeker international worden"

05 oktober 2016 08:30

Omwille van blessures is de spoeling in de defensie van de Rode Duivels dun. Toch is een nieuwe lichting topverdedigers bij de nationale ploeg meer dan welkom.

Met jongens als Wout Faes (Anderlecht), Zinho Vanheusden (Inter), 'Rubin Seigers (Genk) en Bruggelingen Laurent Lemoine en Niels Verburgh zit er heel wat talent aan te komen. Maar dat is volgens Gert Verheyen, coach van de U19, nog geen garantie dat ze het ook tot Rode Duivel zullen schoppen.

Denayer als voorbeeld

"Tien jaar geleden had ik gezegd dat deze jongens zeker international worden. Nu ben ik minder zeker", laat Verheyen in Het Nieuwsblad optekenen. "De lat ligt intussen zo hoog dat ik niet durf voorspellen wie de Rode Duivels haalt."

"Jason Denayer stak er bij mij bovenuit, maar dat is stilaan de minimumvereiste. Je ziet dat hij het ook lastig heeft een basisplaats te veroveren in de Premier League."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Sunderland \\ België \\ België
 
 
Reacties.