Martinez over de invulling van zijn achterhoede: twee Rode Duivels krijgen lof, één man komt zeker niet in aanmerking

05 oktober 2016 08:06

Hoe hij Bosnië wil kloppen zit al in zijn hoofd, en dus kan Roberto Martinez nadenken over de postjes die hij moet invullen. Bijvoorbeeld in de achterhoede, waar enkele verdedigers door een rits afwezigen in de weegschaal liggen.

Een maand geleden zat Nicolas Lombaerts tegen Spanje nog in de tribune wegens een gebrek aan matchritme. Dat is nu enigszins van de baan. "Hij speelde de laatste twee duels met Zenit en oogt scherp", aldus de bondscoach dinsdag. "Er zijn nu eenmaal bepaalde posities waar je dynamisch en fysiek top moet zijn. Op andere plaatsen kan je teren op je ervaring."

Probleem Kabasele

Martinez verwees natuurlijk naar de achterhoede waar de ervaring van de 31-jarige Lombaerts van pas kan komen. "Ook Laurent Ciman heeft die routine en speelde al elke minuut voor Montreal Impact", ging Martinez verder.

"Die situatie is anders dan die van Christian Kabasele. Hij beschikt over veel kracht, maar kwam de afgelopen maand niet in actie." Over een basisplaats voor de gewezen Genkenaar mogen we dus een kruis maken.

Diederik Geypen

België
 
 
Reacties.