Deel I: Hoe goed zijn onze Belgische velden?

05 oktober 2016 10:27

Het veld van Standard lag er zondag erbarmelijk bij tijdens de Classico. Maar hoe zit het met de andere velden? Wij onderzochten het. In deel één komen alle thuisploegen van speeldag negen aan bod, volgende weken de anderen en in het laatste deel nemen we de ploegen uit 1B onder de loep.

Westerlo: 5/10

Het veld van Westerlo lag er niet zo bijster goed bij afgelopen zaterdag in de kelderkraker tegen Waasland-Beveren. Dat had alles te maken met de zware regenval, waardoor het veld stroef was.

Club: 8.5/10

In Brugge is het veld ook van een goed niveau. Er kan perfect op gevoetbald worden ondanks dat de mat toch wat moet verdragen. Niet alleen zijn er de midweekse wedstrijden in Europa voor Club, daarnaast speelt buur Cercle er om de twee weken een thuismatch op.

Genk: 8/10

Bij Genk ligt de mat er zoals gewoonlijk piekfijn bij. Het is één van de enige ploegen in België die doorheen het jaar op een uitstekend veld kan rekenen.

Lokeren: 9/10

Lokeren heeft een goede reputatie qua grasmatten. Het ligt er bijna altijd als een biljardlaken bij daar in Oost-Vlaanderen, zo ook dit jaar.

Zulte Waregem: 9/10

Het veld van Essevee ligt er haast perfect bij. Je kan er perfect op combineren en hoeft geen schrik te hebben om je enkels te breken.

KAS Eupen: 8/10

Het veld in de Oostkantons ligt er goed bij. Al valt het af te wachten hoe de mat de winter zal verteren.

KV Oostende: 8/10

Aan het zeetje zijn er geen problemen met het speelveld, het ligt er prima bij. De ploeg van Marc Coecke kan vlotje combinaties op de mat toveren.

Maxim Cleemput

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ OH Leuven \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.