KV Mechelen haalt (eerste) slag thuis: schorsing van Mats Rits wordt opgeheven

07 oktober 2016 17:30

De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft beslist dat de schorsingen voor Mats Rits en Kalifa Coulibaly worden geschrapt. KV Mechelen en AA Gent hebben dus met succes beroep aangetekend tegen de eerder genomen beslissingen.

De Geschillencommissie had Mats Rits één speeldag schorsing en een boete van 400 euro opgelegd. De middenvelder van KV Mechelen beging tijdens de competitiewedstrijd in Genk handspel in het strafschopgebied. Door een verkeerde beslissing van scheidsrechter Luc Wouters werd Rits' ploeggenoot Laurens Paulussen echter met rood van het veld gestuurd. De Geschillencommissie verweet Rits echter een 'manifest gebrek aan fair play' en wou hem voor één speeldag schorsen.

Malinwa nam een advocaat bij de hand en die haalde vandaag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep zijn gram, waardoor Rits in de volgende competitiewedstrijd (thuis tegen KV Oostende op 16 oktober) gewoon aan de aftrap kan staan.

Ook Coulibaly vrijgesproken

Ook Kalifa Coulibaly van Gent wordt niet geschorst voor zijn (vermeende) elleboog aan het adres van STVV-speler Sascha Kotysch. De Malinees moest normaal twee speeldagen uitzitten en een boete van 800 euro betalen, maar in beroep werd ook Coulibaly niets weerhouden.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ STVV \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.