Straf! Bijna zat deze ex-speler van Real Madrid en Chelsea bij Sporting Charleroi

07 oktober 2016 09:50

Hij verzamelde meer dan 30 caps voor de Franse nationale ploeg en speelde bij onder andere Real Madrid, Arsenal en Chelsea. En toch zat de 31-jarige Lassana Diarra bijna bij Sporting Charleroi.

In februari 2015 was Lassana Diarra een vrije speler nadat zijn contract bij Lokomotiv Moskou werd verbroken. "De deal met Charleroi was duidelijk: na enkele maanden zonder te spelen, zou ik er ritme gaan opdoen. Het was een win-win-situatie", zegt Diarre in La Capitale.

"Ik zou de club toen helpen tijdens de 10 wedstrijden in Play-Off I. Ik had een goed gesprek met Mehdi Bayat, maar jammer genoeg ging het niet door. Charleroi had op dat moment nochtans een perfecte club voor mij geweest", zegt Diarra in La Capitale.

Ik zou ritme opdoen bij Charleroi. Het was een win-win-situatie.

Er doken echter problemen op met de FIFA en zijn Russische ex-club. Charleroi wou geen risico nemen. In de zomer van 2015 trok Diarra naar Olympique Marseille. Hij werd er opnieuw een sterkhouder op het middenveld en kwam weer bij de Franse nationale ploeg. Hij miste het voorbije EK door blessure.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Charleroi \\ Marseille
 
 
Reacties.