Vijftien doelpunten in zeven wedstrijden? Deze ex-Rode Duivel doet het

07 oktober 2016 11:48

Hoe zou het nog zijn met Kevin Vandenbergh? De ex-spits van onder meer Racing Genk speelt momenteel bij Aarschot in tweede provinciale Brabant. Met vijftien goals in zeven matchen is hij goed bij schot. "Eens je doelpunten kan maken, zal je het niet snel verleren."

Zijn ploeg staat momenteel eerste met vier punten voorsprong: “De ambitie is om kampioen te worden. Het zou een ontgoocheling zijn mocht dat niet lukken”, vertrouwde Vandenbergh Voetbalkrant.com toe.

Over zijn gemiddelde van meer dan twee treffers per wedstrijd blijft hij bescheiden. “Het is de verdienste van heel de ploeg. We hebben een sterke ploeg die goed voetbal speelt, dan is het altijd makkelijker om een goal te maken.” Toch weet hij dat doelpunten maken een vak apart is. "Eens je doelpunten kan maken, zal je het niet snel verleren."

Trainerscursus

“Of ik het profvoetbal mis? Niet echt, ik koos bewust voor deze stap om meer tijd met mijn gezin door te brengen.” Hij is ook bezig met een trainerscursus en speelt enkel nog voor het plezier. “Ik speel terug in een ploeg met mijn vrienden van vroeger, dat is enorm fijn.”

Maxim Cleemput

SC Aarschot
 
 
Reacties.