Heeft Hein gelijk? "We zijn wereldkampioen in coaches ontslaan"

09 oktober 2016 10:48

Het Belgisch voetbal is niet meteen het meest hoogstaande in Europa. Maar er zijn ook nog zaken waar we de beste van Europa in zijn. Althans als we Hein Vanhaezebrouck mogen geloven toch. Maar heeft hij ook gelijk?

“Op het gebied van trainersontslagen zijn we de besten”, aldus Vanhaezebrouck in duidelijke bewoordingen in Sport/Voetbalmagazine. “Wij halen meer dan 50% trainersontslagen de laatste vijf, zes jaar. Dat zie je in geen enkel ander land.”

87 ontslagen coaches

Om te beginnen kijken we eens naar de cijfers in de Jupiler Pro League de laatste tien jaar. Worden er echt (gemiddeld) 50% van de coaches ontslagen de laatste jaren? We gieten het in een overzicht voor de laatste tien jaar en zitten al aan 87(!) ontslagen coaches.

Vanaf 2009-2010 waren er play-offs en nog 16 in plaats van 18 teams in eerste klasse. Bij de ontslagen trainers namen we onder anderen niet op Luzon (die opstapte onder druk van de fans) en Helleputte (gezondheidsredenen) en coaches die een andere ploeg vonden (Jankovic). En dan zijn er ook nog coaches die tussen de seizoenen worden vervangen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.