OHL en Roeselare delen de punten, Lierse kan vanavond schitterende zaak doen

09 oktober 2016 14:29

OH Leuven heeft vergeten leider Roeselare uit te tellen in de eerste helft. Loemba bracht de thuisploeg wel op voorsprong, maar in de tweede helft was het een heel andere verhaal waarin Roeselare nog kon gelijkmaken.

OHL begon het best en Loemba kon Biebauw een paar keer bedreigen. Maar lang kon Roeselare het niet volhouden, want nog voor het halfuur was Loemba daar opnieuw. Azevedo loodste hem door de buitenspel en de spits maakte het koelbloedig af. Kostovski had nog een kans op de 2-0, maar de verdediging van de bezoekers was net op tijd. En Biebauw pakte nog een poging van Loemba.

OHL leek alles onder controle te hebben, maar liet zich in de tweede helft in slaap wiegen. Damman kopte al snel een voorzet van Kis binnen, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel. Doelman Gillekens moest zich steeds meer onderscheiden.

Lierse leider?

Maar twintig minuten voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven. Hij bokste een schot weg, maar in de herneming was hij kansloos op de poging van Lepicier: 1-1. OHL probeerde nog een slotoffensief, maar de kansen waren schaars. Roeselare komt met het gelijkspel op 18 punten, Lierse (16 punten) kan vanavond de leiding overnemen mits winst tegen Antwerp.