Hooligans van Standard, Gent en Genk vechten op Nederlandse platteland

10 oktober 2016 10:26

Wie denkt dat voetbalhooligans een uitstervend ras zijn, heeft het mis. De Nederlandse TV-zender NOS maakte zondagavond bekend dat hooligans - ook Belgische - regelmatig afspreken op het Nederlandse platteland voor knokpartijen.

Het is het programma Nieuwsuur dat het verhaal uit de doeken deed. Hooligans van onder meer Feyenoord, Fortuna Sittard, Standard, KAA Gent en KRC Genk ontmoeten elkaar blijkbaar geregeld op het Nederlandse platteland.

Op die manier blijven de zogenaamde freefights ver weg van de voetbalstadions én veel belangrijker van de media. Op die manier is de kans dat de hooligans door de politie worden opgepakt veel kleiner.

Goed georganiseerde gevechten

De gevechten zijn goed georganiseerd. Zo vochten de hooligans van Sittard en Genk samen tegen Maastricht met tien tegen tien, terwijl een delegatie van Roda en Aken het opnam tegen Standard. Daar was het 17 tegen 17. In dat laatste gevecht bleken die van Standard al na amper één minuut te sterk.

Bij de politie zijn ze ondertussen op de hoogte van de gevechten. Frank Paauw, in de Nederlandse Raad van Korpschefs bevoegd voor voetbal: “Onder de radar vindt dit nog steeds veelvuldig plaats.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.