Maxime Annys: "Charleroi is thuis altijd een probleem voor topclubs, ook voor Club"

14 oktober 2016 17:19

Net als vorig seizoen pakt Voetbalkrant.com uit met een pronostiek van de speeldag. Elke week neemt een smaakmaker van de Jupiler Pro League het op tegen onze redactie met maar één doel: beter doen dan de 6 op 8 die Laszlo Köteles vorig seizoen neerzette.

Michiel Jonckheere en Birger Verstraete hadden dit seizoen al een 6 op 8 en Maxime Annys van Westerlo probeert nu beter te doen. "Je hebt me wat aangedaan met die speeldag", lacht Annys. We hadden hem immers twee dagen gegeven om de wedstrijden wat te bekijken. "Er zijn veel wedstrijden die alle kanten uitkunnen."

Zo is er Charleroi-Club Brugge, wat voor hoofdbrekers zorgt. "Charleroi is altijd goed op eigen veld en ze spelen goed voetbal. Op Mambourg is het voor de topploegen altijd moeilijk", analyseert Annys. "En dan nog Waasland-Beveren-Eupen... Ik ga toch op de bezoekers gokken met hun snelheid vooraan. En Gent-Zulte Waregem wordt denk ik een gelijkspel."

Maar hij ziet Oostende wel nog eens winnen buitenshuis. "Ik zou eigenlijk Mechelen gewonnen moeten zetten, maar ik heb het gevoel dat Oostende zich gaat herpakken", zegt Annys.

Trossard versus Voetbalkrant.com

Speeldag 8Maxime AnnysVoetbalkrant.com
Charleroi-Club BruggeXX
Anderlecht-Lokeren11
Kortrijk-Standard11
Waasland-Beveren-Eupen22
STVV-Westerlo21
Moeskroen-Genk21
Gent-Zulte WaregemX1
KV Mechelen-KV Oostende21

Klassement

Birger Verstraete en Michiel Jonckheere 6/8
Siebe Schrijvers 5/8
Timothy Derijck en David Hubert 4/8
Leandro Trossard, Tom De Sutter en Hendrik Van Crombrugge 3/8

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.