Lepoint blikt terug op hersenschudding én wil absoluut spelen tegen Gent

15 oktober 2016 13:09

Christophe Lepoint is na enkele weken blessure helemaal terug klaar voor de strijd. "Tegen Gent wil ik erg graag spelen natuurlijk, maar het is aan de coach om te beslissen." Maar hij voelt zich helemaal klaar voor het duel met de Buffalo's.

"Ik kon tegen Charleroi ook al spelen, want ik had al een paar dagen getraind voor die wedstrijd. Maar de medische staf vond het te gevaarlijk en dus heb ik nog even moeten wachten. Nu voel ik me 100%, al voel ik natuurlijk dat ik al drie weken geen match meer heb gespeeld", aldus Lepoint op de persconferentie in Waregem.

"Het voelt natuurlijk vreemd aan om even het bewustzijn te verliezen. Het was anders dan mijn gebroken neus. Zeker gezien de situatie van Mbaye Leye tegen Standard en Karim Essikal tegen Anderlecht was het wel even schrikken, maar het viel goed mee. Wat Karim heeft meegemaakt is 1000 keer erger."

"Vooral voor mijn familie was het een angstig moment"

"Vooral voor mijn vrouw was het angstig. Zij zat in de tribune en is meteen naar beneden gelopen toen het gebeurde. Maar na twee nachten in het ziekenhuis kon ik naar huis. Ik wilde snel opnieuw trainen, want thuis niets doen is helemaal niets voor mij. Of ik klaar ben om te spelen? Ik ben er helemaal klaar voor, maar het is aan de coach om te beslissen."

Lepoint beseft dat Essevee ook zonder hem is blijven draaien: "Het ging goed en het gaat nog steeds goed. Ik heb vele jaren bij Gent doorgebracht, ben er kapitein geweest. Voor mij is het zeker een erg belangrijke wedstrijd, want ik ken er de meeste spelers nog van vroeger. Makkelijk zal het niet worden."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.