Vier goals in acht minuten, uniek voor De Mets, maar niet voor Kage

15 oktober 2016 21:14

Standard en KV Kortrijk zorgden voor een feestje voor de rust met zes goals. vier daarvan kwamen binnen de acht minuten. Een recordtempo bijna, of toch niet?

"Of ik het al eens eerder meemaakte? Ik geloof van wel", aldus Hervé Kage na de wedstrijd. "Ik ben met Gent eens met 7-0 gaan verliezen op Standard en ook met Charleroi is me al eens een 2-6 tegen Standard overkomen. Die goals zullen wel iets sneller gevallen zijn."

Het geheugen van Kage laat hem daar even in de steek. Bij AA Gent lagen de doelpunten iets meer verspreid en ook in de wedstrijd met Charleroi tegen Standard lag er meer tijd tussen de goals. Het is hem vergeven.

Er zaten heel wat vermijdbare goals tussen

Het was overduidelijk aan wat het lag. "De defensie van Standard kende niet hun beste dag. Er lag erg veel ruimte in de rug", ging Kage verder. Voor Gertjan De Mets was het wel iets nieuws. "Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt."

"Er zaten wel wat vermijdbare goals tussen, zeker die eerste die we slikten. Bij die eerste mag ik nooit mijn man zo laten lopen. Ook bij die andere goals moeten we die duels in de zestien altijd winnen", sloot De Mets af.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.