Beste defensie van het land en ongeslagen in eigen huis: de straffe cijfers van Sporting Charleroi

17 oktober 2016 14:54

Felice Mazzu is bezig aan zijn vierde seizoen als trainer van Charlero. De Karolo's hebben dit seizoen de beste defensie van het land, zijn nog ongeslagen in eigen huis en staan keurig derde.

Sinds zijn aanstelling in de zomer van 2013 zat Felice Mazzu al 141 keer op de bank als coach van Sporting Charleroi. Onder zijn bewind eindigden de Karolo's achtereenvolgens 10de, 6de (5de na PO1) en 8ste (finale verloren PO2). Ook dit jaar vormt het Henegouwse geheel weer een hecht blok dat zal meestrijden voor een plaatsje in play-off 1.

Mazzu pakt als coach van Charleroi gemiddeld anderhalf punt per wedstrijd. Van de 141 duels won hij er 55, speelde hij 35 keer gelijk en verloor hij 47 keer. Dit seizoen doet zijn ploeg het vooral defensief uitstekend met amper 8 tegengoals in 10 competitieduels.

Chris Bedia was vrijdag de held tegen Club Brugge, de 20-jarige Ivoriaan is de topschutter van Charleroi met drie goals.

Goede defensie, maar geen aanvallende weelde

Charleroi hield in 10 competitiewedstrijden al 5 keer de nul en heeft de beste verdediging van het land. Samen met leider Anderlecht is het bovendien de enige ploeg die nog maar één keer verloor. Dat was uitgerekend op Anderlecht: 3-2. Enig minpuntje: het scorend vermogen.

Chris Bedia en David Pollet zijn de gezamenlijke topschutters van de Henegouwers met 3 doelpunten. Met 12 gemaakte doelpunten in 10 duels is Charleroi dan ook geen aanvallende machine. Maar dat hoeft natuurlijk niet als je met 1-0 wint zoals vrijdag tegen Club Brugge en eerder dit seizoen tegen Waasland-Beveren en op Moeskroen.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Charleroi
 
 
Reacties.