De Gea houdt Liverpool van winst in 'Hate Game' die toch wat ontgoochelde

17 oktober 2016 22:51

Het werd een wat teleurstellende topper tussen Liverpool en Manchester United. Vooral in de eerste helft was er enkel veel inzet, maar weinig voetbal te zien. In de tweede verdiende Liverpool de zege, maar David De Gea stond pal.

We waren gisteren naar Anderlecht-Lokeren gaan kijken en we moesten onze ogen even laten wennen aan de snelheid en intensiteit van Liverpool-Manchester United. De 'Hate Game' maakte zijn naam meer dan waar, al leden het spel en de kansen er wel onder.

Het was vechten van begin tot einde, waardoor er amper een aanval tot aan de zestien van de tegenstander droeg. Er was amper een doelkans te bekennen. Nochtans werd verwacht dat het aanvallend talent van Liverpool de overhand zou nemen, maar Fellaini en co neutraliseerden dat heel snel.

Klopp moest bijsturen na de moeilijke eerste helft. En het werkte!

Even in het begin van de wedstrijd leken de Reds United te gaan overrompelen, maar al snel namen de bezoekers het initiatief over. Al waren er ook de nodige slordigheden in hun spel. Een kopbal(letje) van Firmino en een paar mislukte schoten van Ibrahimovic waren het enige dat iets van gevaar moest voorstellen. Ter illustratie: Pogba slaagde er in om slechts twee passes voorwaarts te geven.

Sterke match Fellaini

We hoopten op meer kansen en kregen die ook. Na vijf minuten ging Karius, die nog steeds de voorkeur krijgt op Simon Mignolet, bijna gruwelijk in de fout. Hij speelde in op... Rashford, die Ibrahimovic op weg naar de openingsgoal leek te zetten. Maar de Zweed stond buitenspel.

Het was een match voor Fellaini: veel duels.

En even later kopte hij een ideale voorzet bijzonder knullig naast. En aan de overkant was Can op weg naar de 1-0, maar De Geo ranselde het puntertje uit zijn hoek. Eindelijk opwinding! Het was het sein voor Liverpool om de wedstrijd over te nemen. Pogba en Ibrahimovic kwamen er niet meer aan te pas bij United.

Liverpool duwde hen tegen de eigen goal en een doelpunt leek eraan te komen, maar De Gea wou zich niet gewonnen geven. Coutinho trapte een streep, maar de Spanjaard hield met een geweldige parade het leer uit zijn kooi. En Valencia haalde ook nog de angel uit een goeie kans voor Firmino. Liverpool verdiende de zege op basis van kansen en de tweede helft, maar het bleef bij 0-0.