Cijfers zijn duidelijk: ondanks nederlaag bij Gent zit Essevee nog steeds voor op schema

17 oktober 2016 08:22

Om het met een cliché te zeggen: "Op Gent kan je verliezen." Zulte Waregem staat zo na 10 speeldagen met 20 op 30 toch nog steeds bovenaan in de stand.

"We hebben verloren bij een sterk Gent. We mogen niet vergeten dat Gent ook gewoon een van de beste ploegen van België is. Dan kan je eens verliezen, en al zeker in een uitwedstrijd." Mbaye Leye, Timothy Derijck, Davy De fauw en Francky Dury zeiden allen ongeveer het zelfde in hun oordeel.

"En dan verliezen we liever een keertje met 3-0 dan drie keer met 1-0", opperde Derijck nog. "We moeten nu gewoon de rug rechten en proberen te winnen van Lokeren. Dat zijn ook belangrijke wedstrijden voor ons als ploeg. In die wedstrijden moeten we de punten ook gewoon pakken."

De marstabel van Zulte Waregem is - ondanks de nederlaag bij Gent - ook niet dramatisch. 20 op 30, daarmee kan je thuiskomen. Francky Dury had op voorhand een schema vooropgesteld met 5 punten per drie wedstrijden en voorlopig zitten ze nog ver voorop dat schema. Met wedstrijden thuis tegen Lokeren en in Sint-Truiden voor de boeg kan er de volgende weken opnieuw punten gepakt worden.

STVV en Westerlo uit, Lokeren, Club Brugge en Anderlecht thuis. Dat staat nog op het programma in de heenronde. Met 5 op 15 in die wedstrijden is het vooropgesteld schema bereikt, al kan en zal dit Essevee mikken op (minstens) 10 op 15. Zeker gezien de sterke thuisreputatie niet eens zo'n gek idee. Want: "Op Gent kan je al eens verliezen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.