"Wat is een stijl? Als ik twee keer seks heb met mijn vrouw en..."

19 oktober 2016 08:57

René Weiler blaast warm en koud. Soms kan hij met een heel aanvallend elftal op de mat komen, maar soms parkeert hij ook de bus, zoals hij in Standard deed. Weiler is dan ook een coach die niet één bepaalde stijl aanhangt.

En daarvoor heeft hij een opvallende vergelijking in huis. “Wat is ‘een stijl’? Ik sta wat argwanend tegenover trainers die vertellen dat zij een eigen stijl hebben. Een stijl hangt volgens mij af van het spelersmateriaal. Als ik met mijn vrouw tweemaal per dag seks heb, maar op een dag heb ik een andere vrouw, dan kan ik toch niet zeggen tegen haar: ‘Tweemaal per dag seks, hé, want dat is mijn stijl’?", vertelt hij in HLN.

Maar het was ook moeilijk de laatste maanden. "Hoe kan ik nu een stijl hebben bij Anderlecht? Na ál die wijzigingen in de kern. Neem alleen al maar Praet: goede voetballer, die altijd ging spelen bij mij, hij zou mijn aanvoerder zijn, en ineens was hij weg. Defour, Sylla, De Maio... - zelfde verhaal."

Ik heb voortdurend moeten corrigeren - René Weiler

Weiler is dus nog steeds zoekende naar de ideale opstelling. Van eind juli tot nu blijven er maar vier basisspelers over. "Kijk eens naar onze opstelling in Rostov, eind juli, en vergelijk die eens met de ploeg van afgelopen zondag tegen Lokeren. Ik heb voortdurend moeten corrigeren."

Redactie

Europa League \\ Anderlecht \\ 1. FSV Mainz 05
 
 
Reacties.