Europa League: Tegenstanders Gent en Standard laten ook punten liggen, Italië boven (behalve Roma)

20 oktober 2016 23:07

Naast de pandoering die Gent opliep in Oekraïne en het gelijkspel van Standard tegen Panathinaikos, werd er om 19u nog op heel wat velden gevoetbald. Zo moesten uiteraard ook hun groepsgenoten aan de slag.

Tegenstanders Standard en Gent laten punten liggen

Na het debacle in Oekraïne zal AA Gent opgelucht ademhalen wanneer het ziet dat ook Konyaspor en Braga punten lieten liggen. In Turkije sleepten de -in Gent toch zwakke- Turken een 1-1 gelijkspel uit de brand tegen de Portugezen.

In de groep van Standard hielden Celta de Vigo en Ajax elkaar in evenwicht. De Amsterdammers kwamen nochtans tweemaal op voorsprong dankzij Ziyech en Younes, maar Fontas en Orellana zetten de scheve situatie nog recht.

Italië boven (behalve Roma)

Verder zagen we vooral indrukwekkende prestaties van Italiaanse ploegen. Fiorentina ging makkelijk winnen bij Slovan Liberec en Internazionale won de klepper tegen Southampton. Balotelli kwam niet in actie bij Nice, maar zag zijn ploegmaats toch winnen.

Ook AS Roma leek makkelijk te gaan winnen, het stond tot minuut 82' comfortabel op een 3-1 voorsprong tegen Austria Wien, maar op twee minuten tijd ging het helemaal fout. De Oostenrijkers sleepten nog een gelijkspel uit de brand.

Voor alle overige uitslagen verwijzen we jullie naar het overzicht hieronder.