Lokeren heeft de zwakste aanval van het land: "We werken er hard aan"

21 oktober 2016 10:48

Sporting Lokeren verloor vorig weekend op een pijnlijke manier op het veld van Anderlecht. Maar de ploeg van Georges Leekens draait al het hele seizoen niet geweldig. De Waaslanders hebben bovendien de zwakste aanval van het land.

Over de wedstrijd op Anderlecht wou Lokeren-trainer Georges Leekens niets meer kwijt. "Ik denk dat alles daar al over gezegd is", vertelt de voormalige bondscoach aan Voetbalkrant. "Iedereen heeft gezien dat wij daar een goede wedstrijd speelden en niet verdienden te verliezen."

Lokeren heeft met acht gemaakte doelpunten de zwakste aanval van het land, maar Leekens wil niet weten van een spitsenprobleem. "De Sutter heeft enkele kleine blessures gehad en moest nog wat zaken in Turkije afhandelen. Die zaken spelen mee in het hoofd, maar ik ben toch tevreden over zijn prestaties. Tom is nooit een doelpuntenmachine geweest", weet Leekens. "Ook bij Jaja Coelho panikeer ik niet. De doelpunten zullen wel volgen. Ze werken er alvast hard aan."

Er kwamen veel nieuwe spelers, maar die hebben tijd nodig.

Raman en Croizet

"Ik verwacht bovendien ook scorend vermogen van mijn middenvelders. Kijk, we moesten deze zomer veel spelers inpassen. Odoi en Harbaoui vertrokken en dat vang je niet zomaar op. Er kwamen nieuwe spelers, maar die hebben tijd nodig. Sommigen kwamen dan ook nog eens erg laat toe, denk maar aan Steve De Ridder", zegt de 67-jarige Leekens.

"We waren overigens ook erg geïnteresseerd in Benito Raman en Yohan Croizet, maar die kozen uiteindelijk voor andere teams. En dan verliezen we deze week ook nog eens Joao Carlos. Een fantastische verdediger en een topgast in de kleedkamer. We weten nu al waar we deze winter versterking zullen nodig hebben", blikt Leekens al vooruit op de volgende transfermercato.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.