Anderlecht en Gent willen revolutie in Belgische voetbalkalender: "Maandagavondvoetbal de enige oplossing"

25 oktober 2016 17:41

Herman Van Holsbeeck had gisteren een opmerkelijke quote in huis in Extra Time. De algemeen manager van Anderlecht lijkt immers te vinden voor een plan dat gelanceerd werd door Hein Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck pleitte om na een Europese verplaatsing ook voetbal op maandagavond in te lassen in de Jupiler Pro League. "Qua kalender moeten we eens kijken wat we doen met het Belgische voetbal of het Europese voetbal. Ploegen die donderdag Europees spelen, zouden op maandag moeten voetballen. In andere landen kan dat", zei hij.

Bij AA Gent hebben ze alvast laten weten dat ze hun coach steunen in zijn mening. Volgens de Waalse krant L'Avenir gaat voorzitter Ivan De Witte op de volgende vergadering van de Pro League immers pleiten voor het voorstel. Mogelijk krijgt hij dus medestand van Anderlecht.

Financiële compensatie

"De hersteltijd tussen Europees en Belgisch voetbal is te kort. Volgens mij is maandagavondvoetbal één van de weinige oplossingen om het gebrek aan recuperatie op te lossen”, vertelde Ivan De Witte aan Sporza. "We zullen wel eerst met de niet-Europees spelende clubs moeten praten, omdat een match op maandagavond misschien voor hen commercieel minder interessant kan zijn."

"Ik wil niet op de feiten vooruitlopen, maar er kan eventueel een financiële compensatie voor hen komen. Dat is het waard. Ik weiger de Europa League als minderwaardig te bestempelen en dus wil ik dat alle Belgische clubs zich daar volop kunnen inzetten, al is het maar om de Belgische coëfficiënt te verdedigen.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.