Kums en Kabasele in de penarie door gesjoemel? Engelse profliga start onderzoek

25 oktober 2016 16:12

Watford FC, de club van Rode Duivel Christian Kabasele, moet vrezen voor puntenaftrek vanwege het vervalsen van een financieel document. Dat staat te lezen in de Engelse krant The Telegraph.

Het bewuste document moest voor de start van het seizoen 2014/15 aantonen dat de Italiaan Gino Pozzo genoeg middelen had om volledig eigenaar te worden van de club. De EFL, de organisatie van Engelse profclubs onder de Premier League, is nu een onderzoek gestart naar mogelijke fraude.

De straf van de EFL aan het adres van de Hornets kan variëren van een waarschuwing tot puntenaftrek of zelfs uitsluiting van de competitie. Enkel Middlesbrough (1996/97) en Portsmouth (2009/10) gingen in de Premier League Watford vooraf. Zij moesten respectievelijk drie en negen punten inleveren.

Indien Watford veel punten moet inleveren, moet ook Sven Kums (eigendom van de Engelsen) hier rekening mee gaan houden. Momenteel is er nog geen reden tot paniek. Watford legt immers bestek op de negende plaats in het klassement, met 12 punten uit 9 wedstrijden.

Kabasele en Watford verliezen mogelijks enkele plaatsen in het klassement.

Redactie

Premier League \\ Serie A \\ Watford
 
 
Reacties.