Afgelopen zomer volgde ei zo na opnieuw een Zebra het spoort van Dewaest en Kebano richting Genk

26 oktober 2016 09:31

Charleroi is een kweekvijver van talent voor de Belgische top. Zo maakten heel wat Zebra's de sprong naar onder meer AA Gent en Racing Genk.

Sebastien Dewaest en Neeskens Kebano, inmiddels alweer vertrokken naar Fulham, ruilden Charleroi in de zomer van 2015 in voor Genk. Afgelopen transferperiode volgde bijna opnieuw een speler van de Carolo's dat voorbeeld.

Zo zat Genk achter Clinton Mata aan. "Dit is de eerste keer in mijn carrière dat er een club zo'n nadrukkelijke interesse toonde", geeft de rechtsachter aan in La Dernière Heure. "Ik sprak erover met Mehdi Bayat, met wie ik een goede relatie onderhoudt, en vroeg hem er niet te veel over te spreken zodat ik me voor de volle honderd procent op mijn werk kon concentreren."

Dromen van het buitenland

De transfer volgde uiteindelijk niet, maar de 23-jarige Mata is hoe dan ook ambiteus. "Natuurlijk droom ik van het buitenland, maar ik lig nog tot 2021 onder contract bij Charleroi. Met deze ploeg kunnen we nog veel verwezenlijken. En ik bsef maar al te goed dat het gras niet altijd groener is aan de overzijde."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.