Moet Gent voorzichtiger spelen buitenshuis na 3 op 18?

26 oktober 2016 21:34

Opvallende statistiek bij AA Gent. Thuis pakte de ploeg 15 op 15, terwijl het buitenshuis nog geen wedstrijd kon winnen en 3 op 18 heeft. Voetbalkrant.com sprak met Frédéric Dupré, geboren en getogen Gentenaar en ex-Buffalo.

Hoe komt het toch dat het verschil zo groot is tussen tussen uitmatchen en thuismatchen? Volgens Dupré is het makkelijker om in het eigen stadion aan te treden. "Je hebt een psychologisch voordeel. Je kent het veld en de fans staan achter je."

Het systeem past goed bij de spelersgroep en is herkenbaar

Hein Vanhaezebrouck moet het systeem alvast niet aanpassen: "Dat is niet het probleem. Het systeem past goed bij de spelersgroep en is herkenbaar. Gent legt zijn wil op aan de tegenstander, dat is de visie van de club. Daaraan sleutelen is niet de oplossing", aldus de ex-verdediger.

Zwaar programma

Er zijn ook verzachtende omstandigheden, de Buffalo's hadden een zwaar programma tot nu toe. "Met matchen in Club Brugge, Anderlecht, KV Oostende of Charleroi is het logisch dat je niet het maximum van de punten pakt."

Al verdiende blauw-wit wel meer in die topmatchen volgens Dupré. "Op Anderlecht was het de beste ploeg en ook tegen KV Kortrijk waren er kansen genoeg om de partij winnend af te sluiten. Er was af en toe gewoon pech mee gemoeid", besluit Dupré.

Maxim Cleemput

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.