Linksback ad interim Cools scoort twee keer... met links: "In de jeugd is het misschien al eens gelukt, maar bij de A-ploeg..."

26 oktober 2016 22:57

Dion Cools was zonder twijfel de meest opvallende pion tijdens Club Brugge-KVC Westerlo. De rechtsachter die dezer dagen depanneert op de linkerflank scoorde twee maal, en dan nog wel met zijn mindere voet. Na de match blikte de verdediger tevreden terug op zijn match.

“Er lag ruimte en ik kreeg veel mogelijkheden om diep te gaan. Ik denk dat ik mag zeggen dat ik de ruimte goed benut heb”, stak Cools van wal. “Ik kon en mocht vaak mee naar voor, en er was altijd wel iemand die mijn positie kon opvangen als ik even weg was. Zij pakten twee keer rood, maar als je zo kan doorduwen, krijg je vanzelfsprekend een goeie match.”

De voorbije weken had Cools het niet altijd makkelijk, maar samen met heel Club Brugge komt ook hij weer boven water. “Ik probeer te wennen aan die positie van linksachter. Dat ik twee keer scoorde met links, is dan ook mooi meegenomen.”

"Ik leg de lat voor mezelf héél hoog. Als het wat minder gaat durf ik al eens in de put te zitten" - Dion Cools

“Dat het in het begin van het seizoen niet altijd even goed was? Dat klopt. Het lukte niet altijd en dat deed mijn vertrouwen geen deugd. Ik leg de lat voor mezelf héél hoog. Als het dan wat minder gaat, durf ik al eens in de put te zitten.”

Desalniettemin is men op Jan Breydel vertrouwen blijven geven aan de jonge vleugelback. “De trainers geloven in mij, en dat zeggen ze me ook. Ik krijg vertrouwen en het doet deugd dat ik speel en scoor.”

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Westerlo
 
 
Reacties.