Anderlecht en AA Gent vinden elkaar in revolutionair voorstel in het Belgische voetbal, maar Club Brugge heeft een héél andere mening

26 oktober 2016 07:13

Als het van Anderlecht en AA Gent afhangt, wordt er binnenkort op maandagavond gevoetbald. Een revolutionair voorstel waar de twee clubs elkaar in vinden, maar niet iedereen is voorstander.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck gooide het idee maandag op tafel in Extra Time. En ook Gent-voorzitter Ivan De Witte wil het voorstel bespreken op de eerstvolgende vergadering van de Pro League. Bij Club Brugge denken ze er echter anders over.

"Ik vind de argumentatie achter het idee wat magertjes", countert CEO Vincent Mannaert het enthousiasme in Het Nieuwsblad. "Als je maandagavond gaat spelen, verschuif je het probleem gewoon naar de wedstrijd die daarop volgt. Bovendien trekt een wedstrijd op een weekdag – met uitzondering van vrijdag – veel minder volk en komen er ’s avonds in de week ook veel minder jongeren naar het stadion, toch een belangrijke doelgroep."

Te veel matchen?

De aantrekkingskracht van voetbal op maandagavond zou dus wel eens een stuk lager kunnen liggen. "Als je een oplossing wil vinden, moet je in een ruimer perspectief durven nadenken", aldus Mannaert. "Spelen we niet gewoon te veel wedstrijden? En is het logisch dat wie Europees doorstoot en play-off 1 speelt, zijn kansen in de beslissende fase van het kampioenschap hypothekeert?"

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KAA Gent \\ Standard \\ Westerlo \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.