Maes na het vierde verlies buitenshuis: "Weinig ploegen doen dit na, maar dat rendement..."

26 oktober 2016 23:18

Racing Genk kan maar geen resultaat boeken op verplaatsing. Ook op bezoek bij Sporting Charleroi liep het mis voor de Limburgers.

Nochtans zag het er 45 minuten lang puik uit bij de bezoekers. Een vroege 1-0 via scherpschutter Nikos Karelis, en vervolgens nog twee uitgelezen mogelijkheden op de 2-1 via Ally Samatta en Timothy Castagne. (Dat leest u hier)

"Het resultaat is een teleurstelling, maar ik heb een goed Genk gezien gedurende die eerste 45 minuten", blikte coach Peter Maes terug. "Dit is de manier waarop we buitenshuis voor een resultaat kunnen spelen. We creëerden kansen, maar hadden op dat moment meer moeten scoren."

We blijven keihard werken om het tij te keren - Peter Maes

"Na de pauze was van dat alles niets meer te zien. We gingen forceren en de slordigheden slopen in ons spel Het team werd zoals wel vaker te groot waardoor we de grip verloren. Toen er een ongelukkige bal viel voor de 2-1, was de match gepeeld..."

Toch zat er een andere Genkse T1 aan de analysetafel dan die na het 2-2-gelijkspel in Moeskroen. "Over de ingesteldheid ben ik content. Weinig ploegen doen ons dit na in Charleroi, maar het rendement blijft voorlopig nog achterwege. We blijven keihard werken om het tij te keren."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KRC Genk
 
 
Reacties.