Wie wordt de opvolger van Leekens? Deze Belgische trainers zitten zonder club en wachten op een nieuwe kans

26 oktober 2016 16:02

Sporting Lokeren en Georges Leekens gingen na de nederlaag tegen KV Oostende uit elkaar. Roger Lambrecht en Willy Reynders moeten dus op zoek naar een nieuwe trainer. Wie zal het straks worden? Enkele Belgische trainers hopen alvast op een nieuwe kans.

Hoewel het seizoen al een tijdje opnieuw begonnen is, zitten sommige Belgische coaches op dit ogenblik nog zonder club. Wij gingen eens na welke realistische opties er voor Lokeren in de lijst met Belgen zitten.

Paul Put

Put werd een tijdje geleden al in verband gebracht met een terugkeer naar Lokeren. Toen de stoel van Leekens wankelde, werd de gewezen trainer van Lierse en natuurlijk ook Lokeren naar voor geschoven. Voor Put zou het zijn eerste dienstverband in België zijn na het schandaal-Ye.

Fred Vanderbiest

Vanderbiest werd onlangs aan de deur gezet bij Royal Antwerp FC. De gewezen trainer van KV Oostende en Cercle Brugge kon de hoge verwachtingen van stamnummer één niet inlossen en werd al snel bedankt voor bewezen diensten. Lambrecht kennende is dit niet de meest realistische optie.

Ronny Van Geneugden

Van Geneugden was in het verleden actief als trainer van KRC Genk, OH Leuven en Waasland-Beveren. Zijn laatste opdracht was bij het Cypriotische Paralimni, maar momenteel zit de 48-jarige oefenmeester zonder werk.

Karel Fraeye

Fraeye leidde Lommel United vorig seizoen naar de top acht in tweede klasse. Dit seizoen ging het heel wat minder, waardoor beide partijen beslisten om een punt achter de samenwerking te zetten. Fraeye heeft geen ervaring op het hoogste niveau.

Stéphane Demol

Demol werkte de voorbije jaren steevast in het buitenland, bij onder meer Tero Sasana (Thailand), Faisaly en Hajer (beiden Saudi-Arabië). In België was de voormalige international in het verleden aan de slag bij Sporting Charleroi en Brussels.

Franky Van der Elst

Van der Elst lijkt sinds zijn laatste activiteit als trainer (bij Lommel United, nvdr.) niet actief meer op zoek naar een nieuwe klus. De ex-speler van Club Brugge kent wel het huis op Daknam: tussen oktober 2003 en december 2004 was hij er assistent.

José Riga

Riga stond de voorbije jaren achtereenvolgens bij Charlton, Blackpool, Standard, Metz en opnieuw Charlton aan het roer. Het is niet duidelijk of de Luikenaar zin heeft in een nieuw Belgisch avontuur, en dan nog wel in Lokeren.

Bob Peeters

Wellicht de minst realistische optie van allemaal. Peeters begon aan het vorige seizoen als trainer van… Lokeren. Na een tegenvallende start werd de voormalige Rode Duivel vervangen door Georges Leekens. Peeters ging dan maar aan de slag bij Westerlo. Daar werd hij begin dit seizoen aan de deur gezet.

Coaches die niet in aanmerking lijken te komen

Ook Aimé Anthuenis, Eric Gerets en Marc Wilmots zijn beschikbaar, maar het hoeft weinig betoog dat zij wellicht niet de nieuwe coach van Lokeren zullen worden. Anthuenis lijkt niet van plan om op zijn leeftijd nog aan de slag te gaan als trainer, terwijl Gerets omwille van gezondheidsproblemen stopte als trainer. En Wilmots? Die lijkt geen spek voor de bek van voorzitter Lambrecht.

Oude bekenden uit het buitenland

Heel veel Belgische opties zijn er niet voor Lokeren, dat wellicht ook wel buitenlandse opties zal aftasten. De vorige keer dat Leekens onder vuur lag, circuleerden reeds de namen van Besnik Hasi en Runar Kristinsson.

Reken daar ook nog eens Mircea Rednic, een man die graag terug naar België wil, bij en je komt al aan drie interessante buitenlanders. Voorts zou Cedomir Janevski ook reeds in beeld zijn. Daar lees je meer over in dit artikel.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ KV Oostende
 
 
Reacties.