Vanhaezebrouck haalt uit naar 'analisten': "Daar heb je geen diploma voor nodig, zeker"

27 oktober 2016 08:46

Na acht tegengoals in amper twee wedstrijden, likt het AA Gent van Hein Vanhaezebrouck zijn wonden. Het spel van Gent kreeg ook kritiek de laatste weken, maar daar is de oefenmeester het niet mee eens.

Zeker wanneer de meningen ongefundeerd zijn. "Die analisten die zeggen dat we in ons spel niet komen, zijn diezelfde die na Anderlecht zeiden ‘wauw, dit is het beste voetbal dat we al gezien hebben.’ Na Oostende zeggen ze dan: ‘hoho, Gent trekt op niets dit jaar.’"

"Je hebt 'analisten' die gewoon afgaan op de uitslag en op misschien een samenvatting, maar niet de hele wedstrijd zien. Ik ben vaak verbaasd door analyses die gemaakt worden door mensen die ons hoop en al twee keer zien spelen hebben." Hij vindt dat er tegenwoordig teveel voetbalanalisten zijn.

"Op dit moment is iedereen analist. Als je niet meer voetbalt en je bent geen trainer, kan je blijkbaar alleen nog analist zijn. Ze roepen iedereen op om zijn mening te geven en dat noemen ze dan een analist", aldus Vanhaezebrouck.

"Er zijn gelukkig ook nog mensen die het van dichtbij volgen, die ons vaker zien spelen. Jammer genoeg is er geen hoger onderwijs voor analisten, ik denk dat er veel door de mand zouden vallen. Journalisten moeten een diploma hebben, maar analisten hebben dat niet nodig, zeker?"

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.