Preud'homme was tegen Westerlo nog uit op één iets: "Spijtig dat het niet gelukt is"

27 oktober 2016 06:01

Club Brugge nam woensdagavond vlot de maat van KVC Westerlo. Blauw-zwart legde er vier in het mandje, maar... de spitsen van Michel Preud'homme konden hun doelpuntje niet meepikken.

“Spijtig dat mijn spitsen geen doelpunt hebben gemaakt. Jammer, want dat was de reden waarom ik Abdou (Diaby, nvdr.) liet invallen en Jelle (Vossen, nvdr.) op het veld liet staan. Ik had hem normaal moeten vervangen, maar in deze omstandigheden wilde ik hem de kans gunnen om een doelpunt mee te pikken.”

Vossen kreeg enkele kansjes, maar scoren deed de Limburger niet. “Of dat een probleem is? Een spits leeft van goals, hé. Maar wij vragen van onze spitsen niet alleen dat ze in de zestienmeter blijven om op hun kans wachten. Ze moeten in de ruimte duiken en uitwijken naar de flanken. Bij ons moet iedereen bewegen.”

"We scoren, en dat is het belangrijkste" - Michel Preud'homme

“Ach… We scoren, en dat is toch nog steeds het belangrijkste. Als je ziet dat een jongen die als linksback start (Preud’homme doelt op Cools, nvdr.) twee keer scoort, dan is dat heel positief”, besloot de oefenmeester van blauw-zwart.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Westerlo
 
 
Reacties.