"Rode kaart Westel-aanvaller deed me denken aan een fase met Carcela uit 2011"

27 oktober 2016 09:14

Silvère Ganvoula van Westerlo was in alle staten na zijn rode kaart tegen Club Brugge. Toch vond Robert Jeurissen, adviseur van de scheidsrechtersbaas, het een logische beslissing.

"Hij gaat met zijn voet vooruit en raakt de keeper (Butelle, red.) vol op het hoofd", aldus de voormalig scheidsrechter bij HLN. "Zijn voet was veel te hoog, het was gewoon een gevaarlijke actie."

Het deed de man denken aan een fase uit 2011 tijdens een wedstrijd tussen Genk en Standard. "Carcela kreeg toen een trap tegen het hoofd van Mavinga. Er was toen veel te doen om scheidsrechter Frank De Bleeckere omdat hij geen rood gaf." Bekijk hieronder nog eens de beelden van die fase. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Een scheidsrechter moet geen rekening houden met de ernst van een blessure. "Hij moet enkel naar de fase kijken: een gevaarlijk contact, met de voet zeer hoog en vooruit. Dus ja, ik kan me wel inbeelden dat hij het met rood bestraft. Al lijkt het streng", besluit Jeurissen.

Maxim Cleemput

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Westerlo
 
 
Reacties.