Essevee kon leve met puntje tegen sterk Club Brugge: "Realistisch zijn is ook een kwaliteit"

30 oktober 2016 19:43

Zulte Waregem speelde in eigen huis 0-0 gelijk tegen Club Brugge. Een hoogstaande wedstrijd was het niet, maar Francky Dury en Timothy Derijck waren ondanks alles toch vrij tevreden met het puntje.

De voorbije weken speelde Essevee bijwijlen echt goed voetbal, maar tegen Club Brugge kroop het gaandeweg de match steeds meer in de organisatie. "We wilden niet tegenkomen wat gebeurde in Genk", aldus Francky Dury - verwijzend naar de late 1-0 die viel in de Luminus Arena.

"We voelden dat er niet meer in zat dan een puntje. We hebben hard gewerkt de voorbije maanden om te staan waar we staan, dan willen we dat ook vasthouden. We kwamen iets te kort om te winnen, dus dan is het een kunst - Essevee zijnde - dat we realistisch genoeg zijn om voor een punt te gaan. We waren niet 100% en pakten een punt tegen een sterke ploeg als Club Brugge."

Een gevoel dat gedeeld werd door centrale verdediger Timothy Derijck: "Er zat niet meer in. We kregen niet veel kansen en we wilden elk puntje meepakken. De trip naar STVV was lang en zwaar, al mogen we dat niet als excuus gebruiken. Al bij al is 0-0 ook gewoon geen slecht resultaat."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.