OHL kon de verwachtingen nog niet inlossen, wat met periode 2? "Daar hebben we progressie in geboekt"

09 november 2016 13:20

Niet alleen Royal Antwerp FC stelde teleur in de eerste periode. Ook Oud-Heverlee Leuven deed dat. De degradant uit de Jupiler Pro League maakte geen aanspraak op het eerste finaleticket voor promotie. Lukt dat in de tweede periode wel?

"We hadden allemaal gedacht dat we een grotere rol zouden spelen dan we tot dusver deden", opent Jeroen Simaeys. "Laat ons hopen dat het in de tweede ronde beter gaat. Of ik over mijn persoonlijke prestaties tevreden ben? Dat loopt altijd samen met de resultaten. Als die goed zijn, is iedereen gelukkig. Maar als het minder gaat... Voetbal is nu eenmaal een teamsport."

We kenden moeite met de manier waarop bepaalde tegenstanders voetbalden - Pieter-Jan Monteyne

"We speelden met te veel ups en downs, en kenden moeite met de manier waarop bepaalde tegenstanders voetbalden", pikt linksachter Pieter-Jan Monteyne in. "Maar daar hebben we progressie in geboekt. Als we efficiënter worden zowel voorin als achterin, kunnen we de top 4 ambiëren."

Coach Emilio Ferrera tot slot hoopt dat een trend uit het verleden zich doorzet in de 1B-reeks. "Vroeger zag je in tweede klasse dat de ploeg die de eerste periodetitel wint, dikwijls veel punten laat liggen in het vervolg van de competitie. Dat is misschien nu weer het geval. Hoe dan ook begint iedereen weer vanaf nul."

Diederik Geypen

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.