Aangekondigd in België als goalgetter, maar doorbraak in Nederland: "Ik wou geen back up zijn"

10 november 2016 14:30

Hij werd bij OH Leuven aangekondigd als een absolute goalgetter, maar bij Lokeren kon Cyriel Dessers de hoge verwachtingen niet waarmaken. En dus koos hij voor een stap terug, naar de Nederlandse tweede klasse.

En dat blijkt een schot in de roos te worden, want bij NAC Breda scoorde de 21-jarige spits al negen keer en gaf hij ook al vier assists... in dertien wedstrijden. Geen slecht gemiddelde als je bekijkt dat hij bij Lokeren vorig seizoen amper van de bank kwam of zelfs niet in de kern zat. Hij scoorde dan ook geen enkele keer.

"Ik kijk zonder rancune terug op mijn periode bij Lokeren. Het eerste jaar was fantastisch, het tweede minder, mentaal heb ik er veel geleerd. Georges Leekens wilde me als back-up voor Tom De Sutter houden, maar dat zag ik niet zitten", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Met NAC mikken we resoluut op promotie. We staan nu al mooi mee bovenin, maar ik verwacht dat we pas na de winterstop op ons best zullen zijn. En dan hopelijk volgend seizoen ervaring opdoen in de Eredivisie."

Redactie

Jupiler Pro League \\ NAC \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.