"Het doet pijn om je doel te missen als je er zo dichtbij bent"

10 november 2016 16:00

Antwerp, Lierse en OH Leuven. Het waren alle drie favorieten om de eerste periodetitel in Eerste Klasse B te winnen. Toch was het verrassend Roeselare dat het haalde. Voor Lierse was dat extra pijnlijk, want de ploeg strandde op slechts twee punten van Roeselare.

"Natuurlijk moeten we Roeslare feliciteren, want zij hebben een sterke ronde gespeeld. Maar het doet veel pijn om een doel te missen, vooral als je er zo dicht bij bent", vertelt doelman Mike Vanhamel bij Sudpresse.

"Op zich verandert er niet heel veel voor ons. Nu moeten we ons richten op dat tweede ticket en we zullen er alles aan doen om dat te pakken", is Vanhamel ambitieus.

Het doet pijn om een doel te missen als je er zo dichtbij bent

Lierse kon in de eerste periode indrukwekkende statistieken voorleggen. De Pallieters hadden de beste verdediging en aanval, Dylan De Belder werd met twaalf doelpunten overtuigend topschutter en doelman Vanhamel verzamelde de meeste clean sheets. Hij deed dat maar liefst vijf keer. "Toch slagen we er nog in om naast de titel te grijpen. Dat komt best wel hard aan."

Tim Bex

2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK \\ Roeselare \\ OH Leuven
 
 
Reacties.